Annonay - město kultury

Annonay, které je městem kultury a průmyslu, se může kraj Rhône-Alpes jen pyšnit. Měla jsem štěstí, že si mě vybrala rodina právě z tohoto města.
Město, kterým protéká říčka Deûme, je postaveno na kopci. Díky této poloze je město nádherně malebné. Žádný dům není stejný a tak má člověk pocit, jakoby se procházel městem a za každou zatáčkou na něj vykouklo moře. V barevnosti se zde meze nekladou. Každý dům má jinou barvu omítky a okenic, takže je tu možno vidět neuvěřitelné barevné kombinace míchající se se starými kamennými domy.
Od středověku bylo Annonay městem vlivných rodin, avšak prosperující město utrpělo značné škody během stoleté války. 4. června 1783 zde byl uskutečněn první let horkovzdušným balonem vyrobeným bratry Mongolfiery.  Událost se zde každoročně slaví na místě prvního vzletu.
Co se kultury týče, v Annonay každoročně probíhá mezinárodní filmový festival, kterého se bohužel neúčastním. Kulturních zážitků budu mít přesto dost. Yves a Christine mě během tří měsíců vezmou do divadla, a to i na ulici. Tento divadelní víkend strávený pod širým nebem se bude konat tento měsíc, takže se moc těším.




Uličky tu jsou opravdu malé a malebné.


Jsou tu jak zrenovované staré stavby, tak stavby při kterých máte pocit, že jste se vrátili o několik stovek let do minulosti.



Divadlo



Mongolfierovi bratři
 

Radnice města Annonay

0 komentářů:

Post a Comment

Popular posts

Powered by Blogger.