Nový prostor

Kvůli našemu budoucímu vzdělání, jsme se vydali na cestu do Prahy žluťáskem.
Bylo 9 a my seděli na svých místech. Jeli jsme ve 3, a to ve složení já, Ludvík a Baruška. Každého z nás zajímaly trochu jiné školy, takže jsme měli zaručené odpoledne plné prospektů a informací.
My s Ludvíkem máme velmi podobné touhy ohledně našeho vzdělání, takže jsme většinou chodili po stejných stanovištích. Baruška měla zájem o VŠE, a tak jsme se se strachem vzdálili a čekali někde v rohu.

Čekali jsme, že na výstavišti v Holešovicích budeme celé odpoledne, takže jsme si své zpáteční jízdenky rezervovali na 6 hodinu. To se však nestalo.
Gaudeamus (tak se celá akce jmenovala) byl velmi přeplněn lidmi, a už jen to, nás dost otrávilo. Byli jsme tam hodinu.. bylo to vyčerpávající a my na víc neměli odvahu, respektive jsme tam nechtěli čekat další hodinu na přednášku UK.
Otázka co s časem, byla vyřešená během pár minut. Jednoduše jsem si řekli : půjdeme do „bažetérie“ přečteme si prospekty a pak si zajdeme na kafe.
Tak se také stalo, jen s malou zacházkou, a to když Baruška řekla, že ještě nikdy nebyla na Karlově mostě, tak jsem se zděsili a usoudili, že je naše povinnost, tam Barču dostat.
Další zastávkou byl starbucks, kde jsme si dali kafe „mit nehmen“ a pádili na metro.
Tam nás zaskočila paní, která nabízela časopis „Nový prostor“ a už jen tou její intonací, nás úplně rozhodila. Dále jsme ještě viděli jakýsi rozhovor mezi ní a kolemjdoucím, kde pán něco pronesl a paní s „novým prostorem“ v rukách pravila : „a hodně štěstí všem, co mě slyší.“ Což jsme absolutně nepochopili, ale nový prostor, se stal heslem dne.
Šťastně jsme dojeli do Plzně a ještě zašli na chvilku do anděla.
Byl to skvělý den plný barvitých zážitku a ještě barvitějších prospektů z nejrůznějších univerzit




















a)

 b)
 c)
 d)
a, b, c, d Vladimír Skrepl - Žij svůj život 2011


 Jan Slovenšík -  Merda d' artista 2001



 Pavol Megyesi -Flowerplay 2004

























2 komentářů:

Anonymous at: January 28, 2012 at 8:41 AM said...

krásné fotky;)

Anonymous at: January 29, 2012 at 6:37 AM said...

f.gorgeous again

Post a Comment

Popular posts

Powered by Blogger.